Dit raadsvoorstel doorloopt minimaal drie stappen in de raad. Deze drie stappen worden wel eens aangeduid als:

  1. Beeldvorming (informeren)
  2. Oordeelsvorming (debatteren)
  3. Besluitvorming (besluiten)

Deze stappen staan verder uitgelegd op de website van de gemeente, meer informatie over deze drie stappen is hier te vinden.

Stap 1 (Beeldvorming): Gebeurd bijvoorbeeld in een raadsinformatiebijeenkomst (RIB), een technische briefing of een werkbezoek.

Stap 2 (Oordeelvorming): is het debat in de raadscommissie van de woordvoerders voor het betreffende onderwerp met elkaar en met de wethouder.

Stap 3 (Besluitvorming): Gebeurd in de plenaire raad, waar alle raadsleden bij aanwezig zijn en waar raadsleden voor of tegen uitspraken (moties), aanpassingen (amendementen) en het hele voorstel kunnen stemmen. 

Dat zijn de formele stappen. Achter de schermen gebeurt er natuurlijk nog veel meer. GroenLinks Utrecht neemt je graag mee langs de formele en informele stappen tijdens dit traject. Heb jij mogelijk interesse in raadswerk en wil je meer horen over de in’s en out’s van de gemeenteraad, meld je dan aan voor deze reis. Je kan op elk moment instappen, het is dus niet nodig dat je bij elke bijeenkomst aansluit!

Samen met Lot en Thijs zullen we tijdens het gehele traject stoppen op minstens vier stations:

  1. Woensdag 27 januari, 20:00 – 21:30 uur - introductie door Thijs en Lot met een terugblik op de totstandkoming van het voorstel, uitleg over de werking van de raad en een vooruitblik.
  2. Dinsdag 6 april, 19:30 - 21:30 - Raadsinformtiebijeenkomst
  3. Woensdag 8 juni, 20:30 - 21:30 - voorbespreken raadscommissie
  4. Donderdag 10 juni, 20:00 - 21:30 - Raadscommissie
  5. Datum onbekend, altijd donderdagochtend, -middag of -avond - raad

Het kan gebeuren dat de gemeenteraad extra haltes (bijeenkomsten) wil laten plaatsvinden op weg naar de besluitvorming.

De inschatting is dat we voor de zomer onze eindbestemming bereiken: een vastgesteld mobiliteitsplan. Als je je aanmeldt geven we je steeds een seintje als een van de stappen definitief gepland is door de gemeenteraad. Bedoeling is dat je dan zelf meekijkt met de livestream en dat we na afloop napraten over wat er Gebeurd is en wat jij hiervan vond. 

Meld je hieronder aan om deel te nemen aan deze bijeenkomsten om samen met Lot en Thijs op reis te gaan naar een nieuw mobiliteitsplan.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.