Vlak voor de verkiezingen in 2019 kwamen zo'n 40.000 mensen naar de dam in Amsterdam voor de grootste klimaatactie ooit in Nederland. Dit jaar moeten we dit helaas anders doen, maar ook nu willen we laten zien dat we eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid willen. De organisaties zijn nog druk bezig het klimaatalarm voor te bereiden, en te zorgen dat iedereen veilig mee kan doen. Op de locatie of online. Meld je vast aan via onderstaand dan sturen we meer details.

Op het jaarbeursplein:

De locatie is het Jaarbeursplein met vanaf 14:00 een programma en om 15:00 het daadwerkelijke KlimaatAlarm. Er is een maximaal aantal deelnemers bepaald door de gemeente van 200 mensen, maar we willen wel graag met zoveel mogelijk mensen van GroenLinks komen.

Daarom willen we je vragen op tijd te komen. Wij zullen vanaf 11:00 L bij de roltrappen bij het stationsplein staan met GroenLinksjasjes en de bakfietsen. Je kunt je protestbord dan aan ons geven dan zorgen wij dat ze bij het protest op de trappen voor iedereen zichtbaar zijn, ook voor de mensen die meekijken vanuit huis.

Draag een mondkapje, houd 1,5meter afstand en volg de instructies van de organisatie ter plekke. Neem ook wat mee om om 15:00 flink lawaai te maken.

Als je van plan bent om te komen, meld je dan svp aan via www.klimaatmars2021.nl voor Utrecht, zij sturen informatie over de capaciteit en andere praktische (last-minute) informatie.

Vanuit huis:

Mocht je het niet prettig vinden om naar het Jaarbeursplein te komen, willen we je alsnog vragen om mee te doen met het KlimaatAlarm. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van de livestream van het programma. De livestream is te volgen via de social media van de Utrechtse Klimaat Coalitie op facebook en twitter.

Aan iedereen, de mensen op het plein en die vanuit huis meekijken, wordt gevraagd om om 15:00 zoveel mogelijk lawaai te maken. Hou je potten en pannen dus gereed.

Zoals gezegd kun je ook bij onze bakfietsen vanaf 11:00 zelfgemaakte protestborden inleveren die we op zullen zetten op het Jaarbeursplein om zo alsnog je stem te laten horen. Als je geen protestbord kan maken, kan je deze link een tekst achterlaten, dan maakt de Utrechtse Klimaat Coalitie een bord met jouw tekst erop en plaatst deze op de trappen bij het Jaarbeursplein. 

Belangrijk als gezegd, om je ook aan te melden via de website  https://klimaatmars2021.nl/  voor meer informatie en last-minute instructies.

 

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.