Op zondag 20 september gaan we met wijkbewoners en initiatiefnemers uit Overvecht in gesprek over actuele thema’s. Door middel van tafelgesprekken willen wij erachter komen wat er speelt in de wijk. Wat zou jij, als buurtbewoner, graag willen zien in de buurt? Wat kunnen we samen doen en hoe betrekken we de jeugd erbij?

Er is geen specifieke kennis nodig om mee te doen. Tijdens dit evenement worden de coronaregels van het RIVM aangehouden. Hierdoor hebben we maar een beperkt aantal plaatsen voor de fysieke bijeenkomst maar het is ook mogelijk om online mee te praten. Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina. Daar kan je doorgeven of je liever fysiek of digitaal meedoet.

Programma

15.15 Inloop
15.30 Welkom en introductie
15.35 Korte verhalen uit de wijk:

- De VoedselTuin
- Rol wijkplatform Overvecht
- Versnelling Overvecht: nieuwe rol wijkambassadeurs
- Utrecht in Dialoog

15.50 Aanleiding wijkaanpak Samen voor Overvecht en visie GroenLinks 
Utrecht (met wethouder Kees Diepeveen en gemeenteraadslid Fred Dekkers)
16.05 Spelregels van de dialoog
16.10 Dialoog aan tafels in groepen (fysiek en digitaal) over verschillende thema's:

- Wonen en woonomgeving
- Zorg voor elkaar in de coronacrisis
- Verkeersveiligheid
- Gezond leven en bewegen
- Meedoen en ondernemen

17.00 Pauze
17.10 Plenair: terugkoppeling opbrengsten van de fysieke en digitale tafels
17.25 Ronde overige vragen (fysiek en digitaal)
17.55 Afsluiting
18.00 Drankjes en napraten

GroenLinks Utrecht streeft er naar een veilige plek te creëren voor iedereen ongeacht gender/seksualiteit, afkomst, beperking, of levensbeschouwing/religie. Hatelijkheid, intolerantie of discriminatie op welke manier ook accepteren we niet. Iedereen is altijd welkom en onze evenementen zijn altijd toegankelijk.

Mochten we iets voor je kunnen betekenen of heb je hulp nodig, dan kun je ons altijd bereiken en een bericht sturen via bestuur@GroenLinksutrecht.nl.

Vind jij dat wij onze evenementen op een betere manier inclusief kunnen maken? Wij worden ons graag bewust van onze blinde vlekken. Stuur dan een bericht naar bestuur@groenlinksutrecht.nl . Dat kan eventueel anoniem met http://anonymouse.org/anonemail.html